Ιστορικό

Η ιστορία της επιχείρησης μας κρατάει αρκετά χρόνια. Πριν το 1974 ο Παναγιώτης Παπαδέας αρχίζει να  προμηθεύει με κρασιά εργοστάσια για την παραγωγή οινοπνεύματος και ξυδιού στην Αθήνα και τον Πειραιά. Παίρνοντας ιδέες απο τα εργοστάσια αυτά αποφασίζει να ξεκινήσει την δική του επιχείρηση παραγωγής ξυδιού. Έτσι αρχίζει να συγκεντρώνει κρασιά απο τοπικούς παραγωγούς της Πελοποννήσου. Τόσο η αποθήκευση του κρασιού όσο και η παραγωγή ξυδιού γινόταν σε μεγάλα ξύλινα βαρέλια. Συγκεκριμένα, η παραγωγή του ξυδιού γινόταν με συνδυασμό της μεθόδου της Ορλεάνης και της Γερμανικής, σύμφωνα με τις οποίες η ολική ζύμωση του κρασίου επιτυγχάνεται μέσα σε βαρέλια οξιάς, στα οποία τοποθετούνται επιπλέον ροκανίδια οξιάς. Η διαδικασία περιλάμβανε την συνεχή εισαγωγή και εξαγωγή κρασίού απο τρύπες σε διαμετρικά σημεία στην κορυφή του βαρελιού. Με αυτό τον τρόπο ο αέρας κατάφερνε να προσβάλλει το κρασί με την βοήθεια των οξικών βακτηρίων που αναπτύσσονταν επιφανειακά των ροκανιδιών. Παρότι το αποτέλεσμα τις μεθόδου αυτής ήταν ένα δυνατό και γευστικό ξύδι, η παραγωγή ολοκληρωνόταν με πολύ αργό ρυθμό, ενώ ταυτόχρονα η παραγόμενη ποσότητα ήταν μικρή. Έτσι οδηγηθήκαμε στην επιλογή της νέας μεθόδου frings, όπου η παραγωγή ολοκληρωνόταν σε μικρότερο χρονικό διάστημα, ενώ η παραγόμενη ποσότητα ήταν περισσότερη.Το 1984 αναλαμβάνει ο υιός του, Διονύσιος Παπαδέας, εκσυγχρονίζοντας την επιχείρηση. Το 1994 η επιχείρηση εγκαθίσταται στη ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας σε νέο υπερσύγχρονο και εξοπλισμένο κατάλληλα εργοστάσιο. Τα ξύλινα βαρέλια αντικαθιστώνται απο inox δεξαμενές και οξοποιητές. Η επιχείρηση καταφέρνει να εδραιωθεί στην εγχώρια και διεθνή αγορά ενώ συνεχίζει την ανάπτυξη της. Πλέον τα προϊόντα της εταιρείας Διονύσιος Π. Παπαδέας και ΣΙΑ Ε.Ε. βρίσκονται στα ράφια αρκετών καταστημάτων με την επωνυμία messino, ενώ παράλληλα μεγάλες ποσότητες των προϊόντων μας εξάγονται σε  χώρες του εξωτερικού. Παράγονται με την ίδια παραδοσιακή συνταγή εδώ και 40 χρόνια και σύμφωνα με τους κανονισμούς των απαραίτητων πιστοποιήσεων.

history vinegar